Kerpe'de Mutlaka Yapın

Evet şayet Kerpe'ye geldiyseniz ve Kerpe'de neler yaparız diye düşünüyorsanız gezinizi ve tatilinizi bir keyfe dönüştürecek sizlere bir kaç ufak tüyo verelim istedik bu köşemizde...

* PEMBE KAYALARI MUTLAKA GEZİN
* KERPE'NİN EŞSİZ KAYALIKLARINI GEZİN
* KERPE'DE GÜN BATIMINI MUTLAKA İZLEYİN
* BALIK MEVSİMİNDE OLTA İLE BALIK AVI.
* KEFKEN LİMAMINDAN TAZE BALIK ALIN
* KÖY PEYNİRİ MUTLAKA ALIN
* MEŞHUR KANDIRA YOĞURDUNDAN ALIN
* KÖY PAZARINDA TAZE DOĞAL ALIŞVERİŞ YAPIN.
* ESKİ KERPE YOLUNDAN TREEKING YAPIN
* KANDIRA BEZINDEN SEVDIKLERINIZE HEDIYELER ALIN
* MİÇO KOYUNDA EŞSİZ DOĞA GÜZELLİKLERİNE DOĞRU YÜRÜYÜŞ YAPIN

KANDIRA YOĞURDU VE PEYNİRİ

Kandıra manda yoğurdu ve köy peyniri ile meşhur bir ilçemizdir.Kerpe ve Kandıra’ya gelmişken mutlaka dönerken Kandıra’dan taze köy yumurtası ,köy peyniri ve manda yoğurdu alın tadına doyamayacağınız bu lezzeti her gelişinizde artık bir tutku haline gelecektir.İster Kerpe’den Kandıra’ya dönerken yolda bulunan köylü pazarından isterseniz Kandıra’da yoğurtçu Vedat namı değer Boncuk’tan taze doğal ürünler alabilirsiniz.Kandıra şehir merkezine girdikten sonra çarşı içinden alışverişinizi yapabilirsiniz.Ayrıca köy ekmeği ve lokum almayı unutmayın

Yoğurt manda sütünden yapılıyor, diğer yoğurtlara göre oldukça katı kıvamlı ve lezzetli. Eskiden bakraçlarda satılan yoğurdumuz şimdilerde depozito sorun olunca plastik kaplarda satışa sunulmuştur. Yoğurdun üzerini kaplayan sarımtrak renkli kaymağı bıçakla bile kesebilirsiniz. Çarşamba ve cumartesi günleri kurulan semt pazarına uğradığınızda köy usulü ile yapılmış günlük taze yoğurdumuzu bulabilirsiniz. Peynirimiz de ise daha çok çeşit vardır. Manda, İnek, Keçi ve Koyun sütünden yada karışık olarak yapılan yöremize has peynirimizide yine semt pazarımızdan bulabilir ve alışverişinizi yaparken sıcak ve cana yakın insanlarımızla da samimi bir sohbete girdiğinizin farkına bile varamazsınız.

KANDIRA HİNDİSİ

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez menüsü, “Amerikan Bronzu” olarak adlandırılan, “Kandıra Hindisi” merada otlayarak besleniyor. Ortalama 90 günde kesilebilir hale gelenlerin dişileri 6, erkekleri de 30 kiloya kadar ulaşabiliyor. Erkeklerin eti sert olduğu için dişiler daha fazla tercih ediliyor.

KANDIRA KETEN BEZİ
Kandıra Bezi” nin hammaddesi ketendir. Şile bezinin atası olarak kabul edilen, eskiden yöre insanın kıyafetlerini yaptıkları bu değerin üretimi keten ipeği elde etmenin zorluğu sebebiyle kaybolmakla yüz yüzedir. Kandıra’nın köylerinde dokuma tezgahlarında dokunan Kandıra Bezi (Keten bezi) ile çay takımı, peçete, gömlek, gecelik, masa örtüsü, köşe yastığı, ceket, pantolon, döpiyes, yatak çarşafları eski Türk Motifleri ile işlenerek yapılmaktadır.

Yapılan incelemede “Şile Bezi” diye çevrede ün yapan “Keten Bezi”, aslında Kandıra ve köylerine has bir bezdir asıl kaynağı Kandıra’dır.Kandıra bezinin üzerine işlenen süs ve motifleri şöyle sıralayabiliriz; çıtlak kahve, kartopu, eğrelti, kare, sevda çiçeği, yeminli örnek ve diğer Türk motifleridir.Bunlar bezin üzerine çeşitli renklerdeki ip ve sim ile işlenirİlçemize özgü dokuma tarzıyla keten hemen her alanda kullanabileceğiniz bir kumaş halini alır.

Cefakar insanlarımızın elinin değdiği noktada. Sizi ve çevrenizi saran ve vazgeçemiyeceğiniz bir değer oluverir. Üstünüzde bir gömlek, pencerelerinizde dekoratif bir perde, banyolarınızda kese yada sabun bezi, masa örtüsü yada kızınızın çeyizi. Kandıra bezi, kundak bezinden, kefen bezine kadar hayatın tamamında kullanılan bir üründür. Bu kumaştan gömlek, iç çamaşırı, hırka, gelinlik, elbise, şalvar, yatak-yorgan çarşafı, yastık kılıfı, sedir örtüleri, masa ve minder örtüleri, perdeler, kilimler, sofra puğları gibi ürünler yapılır. Ketenden dokunarak yapılan Kandıra Bezinin diğer bir özelliği ise çeşitli ip ve sim kullanılarak üzerine yapılan işlemelerdir.

KANDIRA KETEN BEZİ ÜRÜNLERİ SATIŞI

Kandıra bezi ve keten bezi ürünlerinde satın almak veya hediye almak için ister direkt olarak sitemizle irtibat kurabilir isterseniz 0 532 577 02 79 nolu telefonda irtibata geçebilirsiniz.

YADA AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK ÜRÜNLERE ULAŞABİLİRİSİNİZ.

KANDIRA KETEN BEZİ SATIŞI

KANDIRA TAŞI

Kocaeli/Kandıra ilçesi sınırları içerisinde, ilçenin batı bölgesinden çıkartılan krem-bej ve gri-beyaz renklerdeki doğal taşın adı, literatürde ve ticari piyasada Kandıra Taşı olarak yer almaktadır. Kullanım alanları, tüm iç ve dış mekanlarda giderek artan bir hızla yaygınlaşmaktadır. Bu doğal taş malzeme, duvar kaplaması, heykel, barbekü, şömine ve parke taşı vb. olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmada, Kandıra taşının mekanik, fiziksel ve kısmen kimyasal özellikleri incelenmektedir. Kandıra taşının yapı ve özelliklerinin malzeme mühendisliği açısından belirlenmesi konusunda yapılan bu ilk çalışma, daha sonraki aşamalarda taşın ulusal/uluslararası standardizasyonu konusunda yapılacak çalışmalara ve diğer teorik/deneysel araştırmalara referans olacaktır.

Bununla birlikte, elde edilen veriler ışığında kullanım alanlarının arttırılması, seri üretimi ve ihracatının geliştirilmesi konusunda yapılacak incelemelere de ışık tutması da amaçlanmıştır.İlçemizin Akçaova köyünden çıkan ve yapı malzemesi olarak iç ve dış mekanlarda kullanılan doğal ve işlendiğinde hoş bir görünüme sahip olan yöremize has dekorasyon malzemesidir. Genellikle kullanıldığı alanlar; binaların dış cephe kaplamaları, bahçe duvarı düzenlemeleri, şömine ve barbeküler, zemin kaplamaları,pencere kesimleri, balkon ve merdiven sütunlarıdır.

 

İlgili Kelimeler:kerpe,kandıra,kerpede mutlaka yapın,kerpe alışveriş,kandıra alışveriş,kerpe doğa çekimi,kerpe su sporları,kerpe treking,kandıra yoğurdu,kandıra keten bezi,kandıra taşı,kandıra hindisi